Szerzőink

Körülbelül húsz éve írok kisebb szünetekkel. Ezalatt több regényem is elkészült, amelyek a családom, barátaim és kedves ismerőseim kivételével másokhoz nem jutottak el. 

Nemrég hallgattam egy internetes konferenciát, ahol a résztvevőket a könyveik magánkiadására lelkesítették. Ott elhangzott egy mondat, amit sajnos szó szerint nem tudom idézni, de a lényege úgy hangzott, hogy „ami a fejedben megjelent és leírtad, biztos értéket jelent, ezért azt bűn csak magadnak megtartani”. Elgondolkoztatott ez a kijelentés, végül ez adta a végső lökést, hogy megpróbálkozzak én is a magam kezébe venni a már megszületett könyveimet, hogy nyilvánossá tegyem őket. Első lépésként III. Béláról írt történelmi regényt jelentettem meg. 

Magamról annyit, hogy fiatal koromban a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán szereztem diplomát. Hiányzott a humán végzettség, mivel mindig is humán beállítottságú voltam. Végül már ötvenévesen szereztem a Miskolci Bölcsész Egyesület Nagy Lajos Király Magánegyetemén  magyarságkutató diplomát. Sajnos, már ez sem ma volt. Amikor elkezdtem írogatni, a lányaim voltak a lelkes olvasóim, ma már lassan ezt a szerepet az unokáim kezdik betölteni.

Érdeklődési köröm a magyar hagyomány, a magyarság közeli és távoli múltja, valamint a spiritualitás. Ezek a témák valamilyen szinten minden regényemben fellelhetőek. Nagyon érdekelnek az emberi sorsok. Meglepő, hogy sokszor, milyen véletleneken múlik, hogy kivé, mivé válik az ember. Azt azért hozzá teszem, én már nem hiszek a véletlenben, és itt lép be a történeteimbe a spiritualitás. 

A most megjelent III. Béla című könyvemben is fellelhetőek a fenti szempontok. Ahogy a III. Béla könyv borítójának hátoldalán is írtam, nem csak a történelmi nagysága érdekelt, hanem életének története is, mivel III. Béla élete talán a legkalandosabb az Árpád-házi királyaink közül.

Fogadja mindenki szeretettel a könyvemet!

Ormai Gyula (Gaszton)