Ez az a nap ma van

Mindenkinek vannak álmai, céljai, vágyai. Vannak, akik még csak most kezdenek el gondolkodni ezeken, míg mások már évek óta dolgoznak rajtuk, de még nem indultak el a megvalósítás útján. Ahhoz, hogy elinduljunk a vágyott cél felé, meg kell tennünk az első lépést. Ez gyakran a legnehezebb rész. El kell kezdenünk dolgozni, el kell kezdenünk megváltoztatni a szokásainkat, és el kell kezdenünk szembenézni a félelmeinkkel.

Mikor?

Ez az a nap ma van!

Az emberi természet egyik sajátossága, hogy hajlamosak vagyunk halogatni. Bármennyire is megfogadjuk magunknak, hogy holnap nekilátunk a feladatnak vagy a tervezett változásnak, gyakran mégis eltelik az idő, és az ötlet vagy cél csak a háttérben marad. A legjobb ötletek, tervek és vágyak is könnyen eltűnnek, ha mindig csak a holnapra várunk, és sosem merjük elkezdeni őket. De miért is ragadunk meg ennyire ebben a ciklusban, és miért hagyjuk, hogy az ötleteink eltűnjenek a halogatás hatására?

Az emberi elme bonyolult és sokszínű, és gyakran azonnali örömre vagy kényelemre törekszik. A halogatás mögött gyakran az áll, hogy azonnal nem látjuk az eredményeket vagy a változás előnyeit. Az új célok vagy tervek bevezetése lehet, hogy kihívásokkal és bizonytalansággal jár, sokan szeretnék ezt elkerülni. Azonban hosszabb távon ez gyakran megbosszulja magát, mert az idő elteltével az ötletek elveszhetnek vagy elfelejtődhetnek. Hosszú évek, évtizedek után, már hiába verjük a fejünket a falba, hogy miért nem tettük meg, már késő. Azt a napot, amikor megtehettük volna, már rég az idő homálya fedi.

Minden nap egy lehetőség, egy új kezdet, és ahogy az óra mutatói haladnak előre, az emberi tapasztalatok és érzelmek folyamatosan változnak. Ebben a kavargó tengerben talán nincs is olyan mondat, amely ennyire találóan összefoglalja ezt a folyamatot, mint a „Ez az a nap ma van.”

„Ez az a nap ma van” – mondat arra emlékeztet minket, hogy a jelen pillanatban van az igazi lehetőség. A holnap mindig egy homályos, incselkedő jövő, amely sosem biztos, hogy elérkezik. Amikor megvan egy megfontolt ötletünk vagy célunk, ne halogassuk, hanem indítsunk el azonnal. Az elszánt cselekvés hozza el az eredményeket, és ahogy haladunk előre az utunkon, egyre közelebb kerülünk a céljainkhoz.

Az első lépés a legnehezebb egy olyan igazságot tükröz, amely sokak számára ismerős lehet. Az ismeretlenbe való belépés vagy a változások elkezdése mindig kockázattal jár. Az első lépés megköveteli a bizonytalanság elfogadását, és a komfortzónából való kilépés elfogadását, de ennek ellenére a haladás csak így valósulhat meg. Az első lépés megtételével azonban elindulunk azon az úton, amely a célunk felé vezet.

Amikor elkezded az utat, a változás vagy a cél felé, akkor a „Ez az a nap ma van” jelentése mélyebbé válik. Az aktív cselekvés és az elszántság megteremti azokat a lehetőségeket, amelyeket korábban talán csak álmodtunk. Azzal, hogy nem halogatjuk a cselekvést, az ötlet vagy cél elkezd valósággá válni. Az első lépés nehéz lehet, de ez az, ami indít minket a céljaink felé vezető úton.

Amikor úgy érezzük, hogy az első lépés megtétele nehéz, a bizonytalanságunkat nem tudjuk leküzdeni, akkor választhatjuk a coaching lehetőségét. A coach feladata, hogy segítsen lebontani ezt a látszólag magas falat. A coach, kérdésekkel és támogatással segít, hogy az első lépés megtételével ne csak egy akadályt lépj át, hanem bizonyosságot nyerjünk, hogy képesek vagyunk változtatni és haladni a célunk felé. A coaching rendkívül hatékony eszköz lehet a halogatás leküzdésében, az ötleteink vagy célok megvalósításában. De a coaching segítségével azt is felmérheted, hogy a kijelölt célod mennyire reális és megvalósítható.

A coach segítségével felismerhetjük, hogy „Ez a nap ma van,” és képesek vagyunk elkezdeni a változást.

Soha ne add fel az álmaidat. Ha hiszel magadban, és elszántan dolgozol, bármit elérhetsz!

Ha úgy érzed, hogy szükséged van segítségre, akkor arra biztatlak, hogy keres egy coachot, aki téged is segít, hogy megtedd az első lépéseket a célod eléréséhez.

Ha úgy érzed, hogy megbízol bennem, hívj bátran, én segítségedre leszek!