Együtt könnyebb

Sokat hallani, hogy „együtt könnyebb”, és ez abszolút igaz. Sokszor mások segítsége, társasága, vagy ötlete segít átlendülni a nehézségeken, és ez inspirációt nyújthat a megoldásban. Utólag vesszük észre, hogy csak ici pici segítség kellett a megoldáshoz, és ezt egy külső személytől kaptuk meg, de ha ez nincs, akkor a siker is elmaradhatott volna.

Sokszor még segítség sem kell, elég, ha tudjuk, hogy a hátunk mögött van egy támogató, aki, ha kell, segít. Már ez a tudat is nagy segítség.

Az emberi létezés szempontjából is szükség van együttműködésre, mert ennek ereje nem csak egy probléma megoldásához lehet segítség, hanem szerves része az ember szellemi és érzelmi fejlődésének is. Az együttműködés az, ami összeköt bennünket másokkal, segít megosztani terheinket, és egy ünneplés is több örömet ad, ha van kivel együtt ünnepelni.

Az emberek közötti kapcsolatok nem csupán társasági kapcsolatok, hanem olyan eszközök, amelyek révén mélyebb önismeretre tehetünk szert. A másoktól érkező segítség nem csupán a nehézségek leküzdésében szükséges, hanem az új perspektívát és ötleteket is kínál az egyénnek a saját fejlődésében, önmaga megismerésében.

Az önismeret fejlesztésben nem árt szakemberhez fordulni. A coaching egy olyan eszköz, amely segít megismerni magunkat, mi az, ami motivál, lehetővé teszi megtalálni saját utunkat és lehetőségeinket. Egy jó coach segít felismerni az erősségeinket, megkeresni a céljainkat, és segít a megtalált cél elérésében. Az együttműködés a coach és az ügyfél között rendkívül fontos, a coach segíti az ügyfelet abban, hogy saját maga fedezze fel a válaszokat és megoldásokat.

Azt sem szabad elfelejteni, hogy a coach nem tanácsadó, hisz az ügyfelében, és segíti őt a helyes válaszok megtalálásában. A coach független, és tisztában van azzal, hogy mindenkinek más a jó megoldás. Ezért csak az ügyfélre koncentrál, a saját érzéseit kizárja a coaching során, nehogy befolyásolja őt, és ezáltal az ügyfelét nem az általa jó irányba terelje.

Ezért, amikor az életünk kihívások elé állít, szükségünk van egy olyan együttműködő szakemberre, aki pártatlanul, csak a mi érdekeinket nézve segít. A coaching választásával nem csupán egy szolgáltatást választunk, hanem egy életmódot is, mert megerősít abban is, hogy saját magunk képesek vagyunk a jó megoldásokra. A coach az írás elején említett ici pici segítséget adja, de ez a kis segítség sokszor nagyon sokat jelent. A coaching lehetőséget teremt arra, hogy megtaláljuk a saját utunkat, ami által a személyes fejlődés, az örömteli élet elérhetővé válik.

Ezért merem állítani, hogy a coaching nem csupán egy megoldás a sok közül, hanem talán a legjobb választás, hogy elinduljunk a saját utunkon, és elérjük azt a magasabb szintet, amire olyan régóta vágytunk az életünkben. A coachingban rejlő varázslat abban rejlik, hogy egy képzett coach segít kibontakoztatni az egyéni potenciált, felfedezni az erősségeket, és áthidalni az esetleges akadályokat.

Ha úgy gondolod, hogy egy kis segítség kell, mert együtt könnyebb lesz megtalálnod az utad, akkor bátran fordulj egy coachhoz.

Ha úgy érzed, hogy megbízol bennem, hívj bátran, én segítségedre leszek!