Miért jó mindenkinek, ha mi jól érezzük magunkat?

A boldogság és a jóllét nem csupán egyéni cél, hanem közösségi érdek is. Amikor mi jól érezzük magunkat, az pozitív hatással van a környezetünkre, és ezáltal mindannyiunk javára válik.

Boldog emberekkel való együttlét pozitív energiát generál, és a pozitív attitűd terjedhet a közösségünkben. A jó hangulat és optimizmus ragadós, és az eredménye elősegíti az egészséges és erős kapcsolatokat.

Olvastam a facebookon egy kis írást, ami nagyon passzol a fenti gondolatokkal.

„Volt egy gazda, aki kiváló minőségű kukoricát termesztett.

Minden évben elnyerte a legjobb termesztett kukorica díját. Egyik évben egy riporter interjút készített vele, és megtudott valami érdekeset arról, hogyan termeszti őket.

A riporter felfedezte, hogy a gazda megosztja magját a szomszédaival.  „Miért osztod meg a legjobb vetőmagjaidat a szomszédaiddal, amikor minden évben a kukoricái versenyeznek a tiéddel?”  – kérdezte a riporter.

 – Miért uram – válaszolt a gazda -, nem tudta?  A szél felszedi a virágport az érő kukoricáról, és tábláról táblára kavargatja.  Ha a szomszédaim gyengébb minőségű kukoricát termesztenek, a keresztbeporzás folyamatosan rontja a kukoricám minőségét. Ha jó kukoricát akarok termeszteni, segítenem kell a szomszédaimnak, hogy jó kukoricát neveljenek.

Így van ez a mi életünkkel is. Azoknak, akik értelmesen és jól akarnak élni, segíteniük kell mások életét gazdagítani, mert az élet értékét azon életeken mérik, amelyeket érint, és azoknak, akik úgy döntenek, hogy boldogok lesznek, segíteniük kell másoknak boldogságot találniuk, mert mindenki jóléte össze van kötve mindenki jólétével.”

Vannak, akik már eleve úgy születtek, hogy a környezetükre is pozitív hatással vannak. Ismerünk ezzel ellenkező típusú embereket is, de ők se keseredjenek el, ez a viselkedés, hozzáállás az élethez tanulható és gyakorolható. Sok helyen lehet erről olvasni interneten, könyvekben, de ha ez nem elég, lehet szakemberhez fordulni, aki segít megtalálni azt az összhangot a lelkiállapotban, aminek az eredménye a pozitív kisugárzás.

Ki nem szeretne egészséges és erős kapcsolatokat!?

Segítésre ajánlható a coaching is.

Ha úgy érzed, hogy megbízol bennem, hívj bátran, én segítségedre leszek!